Elke zondag lichten wij een LEGO Ideas project uit dat, naar onze mening, een extra duwtje in de rug verdient. Vandaag hebben wij voor jullie een inzending van de Nederlandse MOC-designer Stephan Niks, de LEGO Ideas Aircraft Engine Workshop.


De naam zal bij sommige een belletje doen rinkelen. Stephan heeft in 2019 de eerste review ronde gehaald met zijn uniek ‘Anatomini’ project. Het project heeft de reviewronde toen niet overleefd, maar Stephan komt in 2021 met een nieuw project. LEGO ideas Aircraft Engine Workshop heeft op twee maand tijd al meer dan 5000 stemmen behaald en is daarmee goed op weg om de magische grens van 10.000 stemmen te behalen.

LEGO Ideas Aircraft Engine Workshop

Ik vroeg aan Stephan wat zijn inspiratie was voor deze fantastische MOC en hij vertelde me dit:

“Ik hou er van grote, onmogelijke, educatieve en speelbare dingen te ontwerpen. Het project ontstond enkele jaren geleden toen ik een (hele) grote straalmotor op LEGO Ideas zag. Een onmogelijke machine om te ontwerpen en leerzaam om te bouwen. In die tijd stond ook de chemical plant van Yvonne Strijbos op LEGO ideas. De plant is een mooi voorbeeld van industriële LEGO City. Ik heb de torpedo wagon hiervoor geleverd.”

“De Aircraft Engine is een mix van die twee. Het was een bijna onmogelijke opgave om een vliegtuigmotor te bouwen op minifiguur schaal. Om het nog een tandje moeilijker te maken, wou ik voor de duidelijkheid ook de fan casing er omheen maken, want dat maakt de motor herkenbaar voor de leek. Het is zeer lastig omdat het niet alleen rond is, maar ook nog hol is en sterk moet zijn.”

“Ondertussen liep mijn Anatomini project op LEGO Ideas. Met tussenpozen werkte ik aan deze motor. Ik heb het project vaak weggegooid, maar na zo’n 15 varianten voor de fan casing, 20 varianten voor de voorste fan, zeven voor de motor en vijf voor het portaal, viel alles op zijn plek.”

“De control room heeft dezelfde vorm als de fan casing en kleuren als de rest van de set. De control room is 3 richtingen gespiegeld gebouwd. De turbofan kan ook aangedreven worden door een elektromotor. Net als een echte motor bestaat deze uit grote componenten die snel uitgewisseld kunnen worden, want tijd is geld. Je kunt de set gebruiken voor onderhoud, als test lab of assemblagehal van vliegtuigmotoren.”

LEGO Ideas Aircraft Engine Workshop

Uitgelichte LEGO Ideas projecten

Mocht je enthousiast zijn geworden, breng dan vooral jouw stem uit. Hierdoor maakt het kans om als echte LEGO set uitgebracht te worden. Je kunt je stem uitbrengen op deze pagina. Benieuwd wat er nog meer op LEGO Ideas te vinden is? Op deze pagina vind je meer uitgelichte LEGO Ideas projecten die wel wat hulp kunnen gebruiken.


Laat van je horen!

Wat vind jij van dit LEGO Ideas Aircraft Engine Workshop project? Zie jij het wel zitten dat hier een LEGO set van verschijnt en heb je ook jouw stem uitgebracht? Laat het weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?