Gisteren gingen de deuren van de LEGO Store Utrecht voor het eerst open. Wij waren – net als vele LEGO fans – aanwezig om de winkel te bekijken. Reden voor ons om er een kort verslag met foto’s over te schrijven.

Opening LEGO Store Utrecht

Het was een redelijk lange rij. Vooraan een oudere mevrouw die waarschijnlijk ook nog LEGO verzamelt 😉 Je bent er uiteindelijk nooit te oud voor!

Hoewel het niet de dag van de Grand Opening was, was het een drukke bedoening. Er stond een rij mensen te wachten voor de deur van de winkel. Niet geheel verwonderlijk bestond de rij voornamelijk uit AFOL. Een aantal voorbijgangers hoorden we zeggen “er staan helemaal geen kinderen tussen” en “kijk de winkel staat vol met volwassenen“. Om het wachten te verzachten werden er LEGO Polybags uitgedeeld.

Twee kinderen openen de LEGO Store Utrecht
Waldemar en Annicka mogen het lintje doorknippen.

Twee kinderen – Waldemar en Annicka die samen met hun moeder voorbij liepen – kregen de eer het rode lint door te knippen met een grote gele schaar. Er werd verteld dat er bij elke aankoop een “I ♥ LEGO Store Utrecht” plate weg werd gegeven. Dit zou enkel op de openingsdag en van 7 t/m 10 november tijdens de Grand Opening plaatsvinden. In de Store werd iedereen netjes begroet en LEGO paspoorten uitgedeeld waarbij je direct een stempel kreeg. Met het paspoort kun je stempels verzamelen van de overige LEGO Stores.

In de store waren veel personeelsleden aanwezig waarvan een deel uit Engeland afkomstig zijn. De redenen hiervoor waren dat het nieuwe personeel ingewerkt moet worden en dat ze nog niet volledig bezet waren. Eveneens was de manager van de Leicester Store aanwezig om tijdelijk de boel te reilen en zeilen. Dit is uiteraard van tijdelijke aard.

De LEGO Store in Utrecht is een smalle en lange winkel met zo’n beetje alle sets die momenteel door LEGO verkocht worden. Achterin de winkel is een PAB Wall (Pick A Brick) te vinden. Er is tevens de mogelijkheid een aantal Minifigures samen te stellen. Op het moment van opening waren er enkele onderdelen met unieke Halloween-print te vinden. Deze waren al snel door de AFOL in beslag genomen. Gezien het een normale opening is, waren er geen bijzondere promoties. Dit zal pas van 7 t/m 10 november het geval zijn. VIP punten waren natuurlijk wel te verdienen en bij aankoop van minimaal €50 aan LEGO Frozen sets kreeg je en gratis Frozen 2 setje.

Al met al was het druk voor de eerste openingsdag en dat terwijl er geen bijzondere acties waren. Natuurlijk is het te begrijpen dat je als AFOL er gewoon op de eerste dag bij wilt zijn. We verwachten dat de winkel de komende tijd druk bezocht zal worden, maar uiteindelijk zal de grootste drukte verdwijnen. Tijdens bepaalde evenementen en dagen zal de AFOL Community natuurlijk flink vertegenwoordigd zijn.

Was jij bij de opening!

We zijn benieuwd of jij gisteren ook bij de opening was en wat jij vindt van de LEGO Store. Ben je van plan vaker een bezoekje te brengen of zie je het meer als uitstapje? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?