De eerste crowdfund-ronde van het Bricklink Designer Program (BDP) liep zo goed, dat de meeste sets al binnen een aantal uren uitverkocht waren. Dit, tezamen met technische belemmeringen op Bricklink, heeft geresulteerd in veel teleurgestelde fans. Na commentaar en feedback van teleurgestelde fans en fan media, hebben Bricklink en LEGO besloten de eerste ronde te heropenen om fans tegemoet te komen. Vanavond om 21:00 uur is het zover!


BDP – heropende Crowdfund-ronde 1

Vanavond om 21:00 uur kun jij van de vier sets die het hebben gehaald in de initiële eerste BDP Crowdfund-ronde, een bestelling plaatsen. Dit geldt enkel als je van het gewenste setje niet al een pre-order hebt staan! Hoewel er vijf projecten zijn die deze ronde de benodigde supporters hebben behaald, is de Castle of the forest niet beschikbaar. In dit artikel lees je waarom. De overige vier projecten zijn beschikbaar voor aankoop. Let wel, er zijn van elk project maar 5000 extra exemplaren. Als het net zo hard loopt als de vorige keer, dan zullen ze spoedig uitverkocht zijn.

Tips voor het snel bestellen:

 • Zorg dat je een Bricklink account hebt
 • Zet het product in de winkelmand
 • Bevestig betaaldetails via LEGO Shop@Home
 • Wachten maar…

Handig om te weten is dat je VIP-punten verdient op deze order. Let ook op dat dit een extra ronde is. Hierdoor zal het product niet in 2021 verscheept worden, maar op z’n laatst pas in juni 2022. Dit kan uiteraard eerder zijn, maar houdt een slag om de arm.


Origineel bericht:

In december 2020 kondigden LEGO en Bricklink, het Bricklink Designer Program aan. Met het Bricklink Designer Program, krijgen Ideas projecten die de jury niet konden overtuigen een nieuwe kans om via Bricklink als sets uitgebracht te worden. Meer over het Bricklink Designer Program lees je hier. De weg van afgekeurd Ideas project naar een Bricklink Designer Program set leek simpel, maar er zijn enkele afvallers. Drie projecten van Robert Bontenbal en twee andere projecten werden gearchiveerd. Van de 31 projecten blijven er dus nog 26 inzendingen over.

Bricklink Designer Program - Crowdfund ronde 1

BDP – Initiële Crowdfund-ronde 1 (gesloten)

Om deze grote groep van inzendingen beter te verspreiden, worden de verschillende sets in rondes opgedeeld d.m.v. crowdfund-rondes. Inmiddels zijn de eerste acht projecten die zich voor de eerste ronde hebben geplaatst bekendgemaakt. Voor deze projecten zal een crowdfund beschikbaar zijn die van 1 juli t/m 11 augustus beschikbaar is. De eerste vijf sets die 3000 supporters vergaren, zullen in productie worden genomen. De productie start september 2021 en waarschijnlijk worden de uiteindelijke sets nog dit jaar verzonden. Van elk succesvol project zullen 5000 sets verschijnen. Jij kunt jouw steun uitbrengen op de website van het Bricklink Designer Program.

De Mountain Observatory is op het laatste moment uitgesteld naar een volgende crowdfund-ronde. Wie die set op het oog heeft, kan hem op een later moment bestellen.


Handig om te weten:

 • Enkel de eerste 5 projecten (per ronde) die 3000 supporters hebben vergaard worden geproduceerd
 • Er worden maximaal 5000 sets per inzending geproduceerd
 • De eerste crowdfund-ronde loop van 1 t/m 11 augustus
 • Productie start in september
 • Je betaald enkel zodra een project daadwerkelijk geproduceerd gaat worden
 • Je verdient VIP-punten op de aankoop van sets
 • Er volgen nog twee crowdfund-rondes met andere sets
 • De prijzen van de sets worden op 1 juli bekendgemaakt

Bricklink Designer Program - Castle of the ForestBricklink Designer Program - Sheriff's SafeBricklink Designer Program - Mountain View ObservatoryBricklink Designer Program - KakapoBricklink Designer Program - Great Fishing BoatBricklink Designer Program - Pursuit of FlightBricklink Designer Program - Particle AcceleratorBricklink Designer Program - BIONICLE Legends


Laat van je horen!

Wat vind jij van de eerste zeven projecten van de eerste Bricklink Designer Program Crowdfund-ronde? Ga jij een pre-order plaatsen, ben je er nog niet over uit of weet je bij voorbaat dat geen van de projecten iets voor jou is? We lezen ook graag wat jij van het Bricklink Designer Program tot op heden vindt. Laat jouw mening weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?