Vandaag 63 jaar geleden, op 28 januari 1958, werd het 2×4 LEGO steentje gepatenteerd in Denemarken. De 28e van januari is daarmee te boeken gegaan als International LEGO Day. Als LEGO Fan Media kunnen we deze dag niet aan onze neus voorbij laten gaan. Daarom een aantal specials en een kort bericht over International LEGO Day!


Sinds LEGO op 28 januari 1958 het eerste LEGO steentje heeft weten te patenteren in Denemarken, heeft het bedrijf de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Van zeer winstgevend tot bijna bankroet, tot verheven te worden dan meer dan alleen maar speelgoed. De afgelopen jaren wist het bedrijf flinke winst te maken, te vernieuwen en is het druk bezig met klimaatneutraal worden. De focus op volwassenen wordt groter. De vraag naar LEGO sets is hoger en het is een uitdagende tijd voor het bedrijf. Eén ding lijkt vast te staan, LEGO is populair en wordt met de dag populairder. Toch blijft de belangrijkste doelgroep de kinderen van vandaag en de kinderen van morgen. Met een ruime aanbod aan LEGO sets is er altijd voor ieder wat wils.

Happy LEGO Day


Omdat het vandaag International LEGO Day is, hebben we hieronder een aantal linkjes naar interessante specials. Zo kun je ontdekken hoe LEGO Minifigures worden gemaakt, waarom LEGO Minifigures geel zijn, meer informatie over de bedenker van LEGO; Ole Kirk Kristiansen, of kom meer te weten over het LEGO Patent dat maar binnen vijf dagen gerealiseerd was.


LEGO Classic 11013 Creative Transparent Bricks

Als kers op de taart, hebben we nog iets leuks voor je. Geniet van het plezier dat LEGO te bieden heeft. Vergeet dat je volwassen bent en haal het kind in je naar boven. Pak een LEGO set, maak hem open, gooi de steentjes op tafel, meng ze, open de instructies en ga lekker zoeken en bouwen. Om het plezier te vergroten, dagen we jou uit een MOC te maken van de set die je zojuist geopend hebt. Nog leuker is om dit moment te delen met iemand die dicht bij je staat, je partner, kinderen of een goede vriend/vriendin.

Leg Godt!


Deel jouw leukste LEGO herinnering!

We zijn benieuwd of jij International LEGO Day hebt gehoord en of je van plan bent de dag te vieren met het bouwen van een LEGO set of MOC. Omdat we van interactie houden, zien we graag jouw creaties tegemoet en horen we graag wat jouw leukste herinnering aan LEGO is. Welke set is jouw meest favoriete, wat was jouw eerste LEGO set en hoelang ben je al (jong)volwassen LEGO fan? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?