Update #2:  Vanwege het aankomende LEGO VIP-weekend (20 t/m 21 november) hebben we dit overzicht geüpdatet. We adviseren de sets op deze lijst goed te bekijken zodat jij je goed kan voorbereiden voor het LEGO VIP-weekend of Black Friday. Misschien zit er iets tussen wat je nog wil hebben, misschien niet. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee! Meer info over het LEGO VIP-weekend vind je hier en op deze pagina lees je alles over LEGO Black Friday 2021.


Update #1: LEGO heeft hun ‘Binnenkort uit de handel’ pagina gevuld met sets die binnenkort uit de handel gaan. Het is aan te raden om de sets te bekijken en indien mogelijk, te zorgen dat je tijdig de sets die je nog graag wilt hebben in huis haalt. Wees gerust, veel van de sets zijn ook bij retailers te koop. Toch is het einde in zicht, dus wacht niet te lang. We verwachten dat LEGO de komende tijd meer sets gaat labelen die uit de handel gaan.


Doorheen het jaar verschijnen er heel wat nieuwe LEGO sets. Dat betekent dat er een moment komt dat er ruimte gemaakt moet worden en producten uit de handel gaan. Dat moment vindt doorgaans de laatste drie maanden van het jaar plaats. Er zijn al diverse lijstjes verschenen van potentiele EOL (End of Life) kandidaten, maar het is lastig de betrouwbaarheid te controleren. We hebben daarom alle lijstjes, inclusief onze eigen info, vergeleken en samengevoegd in dit overzicht.


Belangrijk om te weten:

  • De lijst hieronder hebben we met aandacht samengesteld door verschillende bronnen te raadplegen, inclusief info die we zelf hebben ontvangen. Hierdoor hebben we een goed beeld kunnen creëren van dat wat uit de handel gaat of kan gaan. Het kan zijn dat LEGO bepaalde sets alsnog langer blijft produceren, maar ook dat sets juist aan de EOL-lijst toegevoegd worden. Indien er een verandering plaatsvindt, zullen we dit overzicht uiteraard van een update voorzien. Dit artikel bevat geen Adidas x LEGO kleding die uit de handel gaat.
  • De linkjes (indien pagina nog bestaat) verwijzen naar de productpagina’s op LEGO.com, maar de meeste sets zijn ook bij andere retailers te koop. De kans is groot dat de meeste sets in de loop van dit jaar nergens meer te koop zijn.
  • De productie van sets verschilt per thema/set. De meeste sets hebben een productierun van zo’n 18-24 maanden, maar in bepaalde gevallen is deze langer. Ook zijn er sets die een veel kortere productierun kennen. Denk hierbij aan bepaalde Friends, DOTS, Ninjago, Seasonal sets en Minifigures. Vaak zijn dit goedkopere sets die enkel in het jaar van uitgave te koop zijn.
  • TIP: kijk geregeld op de uitverkooppagina’ van LEGO en de ‘Binnenkort uit de Handel’ pagina voor sets die uit de handel gaan en afgeprijsd zijn. Tevens is het altijd aan te raden om van de LEGO promoties te profiteren als je van plan bent bij LEGO te kopen. Je verdient standaard VIP-punten.

LEGO 18+ banner

LEGO Art

LEGO Creator Expert

LEGO DC Super Heroes

LEGO Disney

LEGO Ideas

LEGO Jurassic World

LEGO Marvel

LEGO Seasonal

LEGO Star Wars

LEGO Stranger Things

LEGO Technic


lego-architecture-banner


LEGO Art banner


brickheadz_banner


LEGO City banner


lego-creator-banner


lego-classic-banner

De LEGO Baseplates worden voorzien van een nieuwe verpakking. De sets met de oude (plastic) verpakking wordt in maart 2022 vervangen voor een verpakking van papier. De Baseplates zullen dus niet uit de handel gaan.


LEGO Super Heroes Banner


frozen-lego-banner


LEGO DOTS banner


lego-friends-banner


LEGO Harry Potter Banner


IDEAS-BANNER-LEGO


LEGO Jurassic World Banner


LEGO Marvel banner


lego-minecraft-banner


LEGO Monkie Kid banner


LEGO Ninjago Banner


lego-speed-champions-banner


LEGO Star Wars banner


LEGO Super Mario banner


lego-technic-banner


LEGO Trolls World Tour Banner


LEGO VIDIYO banner


Laat van je horen!

Met deze enorme lijst van sets die dit jaar uit de handel gaan, zijn we benieuwd of jij de sets die je graag wilt hebben al aan de verzameling hebt toegevoegd. Ook lezen we graag of er sets tussen zitten die je eigenlijk nog wilt hebben. Tevens horen we graag wat jij vindt van de hoeveelheid sets die LEGO per jaar uitbrengt en uit productie haalt. Is het voor jou prima bij te benen of juist het tegenovergestelde? Laat jouw mening horen in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?