In dit artikel hebben we alle nieuwe LEGO kerst seizoenssets van 2021 voor je op een rijtje gezet. Daaronder hebben we een overzicht van de reeds verschenen sets in de Winter Village Collection van de afgelopen jaren. Zodoende heb jij een overzicht van wat er zoal verkrijgbaar is aan LEGO kerstsets.


LEGO kerst koopgids 2021

De LEGO kerstsets zijn o.a. te koop via LEGO. Bekijk voor een overzicht van het huidig aanbod hun seizoensgebonden items-pagina. Naar mate de kerstdagen dichterbij komen, zullen bepaalde items tijdelijke uitverkocht kunnen zijn. Met name tijdens het LEGO Black Friday VIP-weekend en het Black Friday en Cyber Monday weekend (eind november) zullen veel sets weinig voorraad kennen. Gelukkig heb je nog tot november voor de Black Friday gekte begint, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Op het moment van schrijven hebben we alle sets die nu of binnenkort verkrijgbaar zijn, in dit overzicht opgenomen. We verwachten gaandeweg nog twee nieuwe LEGO Seasonal GWP sets (promotiesets) en wellicht nog wat aanvulling van sets die voorgaande jaren zijn uitgebracht. Houdt dit overzicht dus in de gaten.

Dit artikel sluiten we af met een overzicht van alle Winter Village sets die de afgelopen jaren zijn verschenen. In het geval een set op dit moment nog ergens te koop is, hebben we die voorzien van een link naar de webshop(s). Omdat bepaalde Winter Village sets een aantal jaren geleden zijn uitgebracht, kan de prijs in sommige gevallen hoog zijn. Vaak worden de sets duurder naar mate de kerstdagen dichterbij komen (vraag-aanbod).


LEGO Ideas 21330 Home Alone

LEGO Ideas 21330 Home Alone

De LEGO Ideas 21330 Home Alone is met 3955 onderdelen de grootste (qua totaal aan onderdelen) LEGO Ideas set tot nu toe uitgebracht. Het bevat bijna 1000 onderdelen meer dan de originele inzendingen van Alex Storozhuk. Het huis is 27cm hoog, 34cm breed en 34cm diep. Een set van deze grootte komt natuurlijk met een bijbehorend prijskaartje. De LEGO Home Alone set is vanaf 1 november te koop via LEGO voor €249,99.


LEGO Creator Expert 10293 Santa’s Visit

LEGO Creator Expert 10293 Santa’s Visit

De LEGO Santa’s Visit is de nieuwe Winter Village Collection set waarmee jij jouw LEGO kerstdorp uit kunt breiden. De set bevat vier Minifigures en een huisje dat feestelijk ingericht is. De kerstboom is voorzien van een Light Brick. Door er op de drukken licht de boom op. Zoals gewoonlijk met dergelijke nieuwe sets, is deze tijdelijk exclusief te koop via LEGO. Nadien zal de sets algemeen verkrijgbaar komen.

  • Prijs: €99,99
  • Onderdelen: 1445
  • Release: 16 september (VIP) – 1 oktober (regulier)
  • Te koop: LEGO Santa’s Visit

LEGO Advent kalenders 2021

LEGO Advent Calendars

Met vijf nieuwe LEGO Advent Calendars is er voor ieder wat wils. Vanaf 1 december kun je elke dag een nieuw vakje openen en het cadeautje bouwen dat zich daarachter bevindt. De advent kalenders hebben ieder een andere prijs, maar bevatten hoe dan ook Minifigures en diverse bouwwerken.


LEGO Christmas Penguin

LEGO 40498 Christmas Penguin

De laatste verzamelbare LEGO Seasonal van dit jaar is de LEGO Christmas Penguin. De set bevat – net als de voorgaande modellen van 2021 – een standaard met daarin een verrassing en daarop de bouwbare pinguïn. Om het geheel wat aan te kleden, zijn er ook een aantal cadeaus en een kerstboom bijgevoegd. Deze set is exclusief te koop via LEGO. Wil je meer weten, lees dan onze LEGO Christmas Penguin review.


LEGO Polar Bear & Gift Pack

LEGO 40494 Polar Bear & Gift Pack

Dit jaar kun jij jouw kerstboom versieren met LEGO kerstballen in de vorm van een ijsbeer en een cadeau. De LEGO Polar Bear & Gift Pack set is simpel te bouwen en daardoor ideaal als bezigheid voor kinderen. Benieuwd of de set het geld waard is? Lees hier onze LEGO Polar Bear & Gift Pack review.


LEGO Santa's Sleigh

LEGO 40499 Santa’s Sleigh

Deze Santa’s Sleigh is ideaal te combineren met de dit jaar verschenen LEGO Santa’s Visit. Met de set bouw je de arrenslee die voortgetrokken wordt door vier rendieren. Het setje bestaat uit 343 onderdelen. De slee is voorzien van feestelijke versieringen en bevat een kofferbaklade met daarin cadeaus. Ook in de laadbak van de slee zijn cadeaus te vinden. Uiteraard mag de kerstman niet ontbreken. De LEGO 40499 Santa’s Sleigh is vanaf 1 oktober exclusief via LEGO te koop voor een adviesprijs van €39,99.


LEGO 40426 Christmas Wreath 2-in-1

LEGO 40426 Christmas Wreath 2-in-1

Deze kerstkrans is weer terug in het assortiment. De set bleek vorig jaar enorm populair en was binnen no time uitverkocht. Wil je de set graag hebben, dan adviseren we je niet te lang te wachten. De LEGO 40426 Christmas Wreath 2-in-1 is exclusief te koop via LEGO.


LEGO 40424 Winter Snowball Fight

LEGO 40424 Winter Snowball Fight

De winter kan voor veel plezier zorgen en nodigt uit om met sneeuwballen te gooien en op ski’s de witte wondere wereld te verkennen. Deze LEGO Winter Snowball Fight is in 2020 uitgebracht en tot op heden nog steeds verkrijgbaar via LEGO.


LEGO BrickHeadz 40425 Nutcracker

LEGO 40425 Nutcracker

Er zijn al heel wat LEGO notenkrakers de revue gepasseerd. Dit BrickHeadz model uit 2020 is tot vandaag de dag nog steeds te koop via LEGO. Met de LEGO 40425 Nutcracker bouw je een display met daarop een kerstboom en cadeaus, en de notenkraker waarvan de mond open en dicht kan.


Overige LEGO kerstsets

Overige LEGO kerstsets

  • Jaarlijks brengt LEGO twee nieuwe GWP (Gift With Purchase) sets uit. Deze sets zijn verkrijgbaar als je voldoet aan de minimale aankoopeisen bij LEGO. Welke sets dit zijn is op dit moment niet bekend.
  • Ook is de kans groot dat LEGO sets van voorgaande jaren weer in het assortiment opneemt. Dit kan betekenen dat we dit overzicht de komende weken aanvullen met meer sets. Je kunt ze ook bekijken op de LEGO webshop.
  • Hoewel het niet perse een kerstset is, kan de LEGO Pick-up Truck voorzien worden van een kerstkrans op de motorkap en een cadeau is de achterklep. Heb je meerdere bouwbare LEGO cadeaus van voorgaande jaren of andere sets, dan kun je die hier aan toevoegen. De set zal daardoor prima in huis kunnen staan tijdens de kerstdagen.

LEGO 10293 Santa's Visit

LEGO 10293 Santa’s Visit

Ook dit jaar zla de kerstman een bezoek brengen aan alle gezinnen en huishoudens in LEGO Winter Villlage. Ditmaal zien we de beste man in actie. Op het dak, door de schoorsteen, cadeaus neerleggen, warme choco en een koekje eten, en ongezien door de schoorsteen zijn weg vervolgen. De LEGO Santa’s Visit is vanaf 16 september te koop voor LEGO VIP-leden en is vanaf 1 oktober regulier verkrijgbaar. Wel geldt dat dit een tijdelijke LEGO Exclusive is. De set zal pas na een aantal maanden of op zijn vroegst volgend najaar, via retailers te koop zijn.

De LEGO 10293 Santa’s Visit set is o.a. verkrijgbaar via:

LEGO Shop@Home


LEGO 10275 Elf Clubhouse

LEGO Creator Expert 10275 Elf Clubhouse

In 2020 bracht LEGO het onderkomen van de elfjes uit. De set bestaat uit een feestelijk huis met leuke details en een winterse uitstraling. Bijgevoegd zijn de nodige elfjes en een slee die voortgetrokken wordt door een rendier. De set bestaat uit 1197 onderdelen. Benieuwd of de set het geld waard is, lees dan hier onze LEGO Elf Clubhouse review.

De LEGO 10275 Elf Clubhouse set is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon | Bol.comLEGO Shop@Home


LEGO Creator Expert 10267 Gingerbread House

LEGO Creator Expert 10267 Gingerbread House – Gaat binnenkort uit de handel!

In 2019 heeft LEGO het Gingerbread House als aanvulling in het Winter Village thema uitgebracht. Te bouwen is een peperkoekhuis dat aan alle kanten voorzien is van zoetigheid. De set bevat 1477 onderdelen en twee Minifigures. Er is ook een baby-peperkoekfiguur toegevoegd in de vorm van een 1×2 tile met print. De set gaat dit jaar uit de handel. Heb je hem nog niet en wil je hem graag hebben, wacht dan niet te lang met kopen. Lees hier onze review van het LEGO 10267 Gingerbread House.

Het LEGO 10267 Gingerbread House is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.comLEGO Shop@Home


LEGO Creator Expert 10263 Winter Village Fire Station

LEGO Creator Expert 10263 Winter Village Fire Station

De Winter Village Fire Station set is het winterdorp model van 2018. Met de kenmerkende rode kleuren van het gebouw en brandweerwagen, is dit een opvallende verschijning in menig kerstdorp. Naast de brandweerkazerne bevat de set een vijver waarop geschaatst kan worden, een bankje met lantaarnpaal en een kerstboom. Het meest unieke aan de set is de Minifig-baby met unieke kersttrui-print.

De LEGO 10263 Winter Village Fire Station is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10259 Winter Village Station

LEGO Creator Expert 10259 Winter Village Station

In 2017 bracht LEGO deze Winter Village Station uit. Met dit stationnetje breng je nog meer diversiteit aan in je LEGO winterdorp. De set is netjes geprijsd en zorgt voor een station waarmee je eindelijk een volwaardige begin- of eindhalte voor je Winter Train hebt. De set bevat de nodige Minifigures, een paar spooronderdelen en een bus.

De LEGO 10259 Winter Village Station is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10249 Winter Toy Shop

LEGO Creator Expert 10249 Winter Toy Shop

Een speelgoedwinkel mag natuurlijk niet ontbreken in een kerstdorp. De set is een heruitgave van de 10199 met her en der wat aanpassingen. De set zorgt naast de toevoeging van een speelgoedwinkel, ook nog voor een grote kerstboom, een bankje met lantaarnpaal en heel wat accessoires. De set is inmiddels uit de handel, maar nog wel te vinden via het internet.

De LEGO 10249 Winter Village Toy Shop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train

LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train

De trein die bij de Winter Station set hoort. De trein is voorzien van 16 spoorelementen waardoor je direct al een stuk spoor hebt voor in je kerstdorp. Als accessoires krijg je een selectie aan Minifigures, speelgoed en een bankje waarop de Minifigs kunnen wachten op de trein. We raden je aan het bankje los te koppelen en bij de LEGO Winter Train Station set te zetten. De set is te koop zonder LEGO Power Functions.

De LEGO 10254 Winter Holiday Train is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10245 Santa's Workshop

LEGO Creator 10245 Santa’s Workshop

De werkplaats van de kerstman, zijn elfjes en de kerstvrouw mogen niet ontbreken in een kerstdorp. De set bevat de werkplaats, een lopende band, een arrenslee met rendieren en wat accessoires. De set is inmiddels niet meer te officieel te koop, maar nog wel te vinden op het internet.

De LEGO 10245 Santa’s Workshop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10235 Winter Village Market

LEGO Creator Expert 10235 Winter Village Market

Plezier en vertier in het kerstdorp wordt gerealiseerd door deze Winter Village Market. De set bestaat uit diverse losse kraampjes met als hoogtepunt de draaimolen. De set bevat tevens negen Minifigures die allemaal winters gekleed zijn. De set is officieel niet meer te koop, maar nog wel op het internet te vinden.

De LEGO 10235 Winter Village Market is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10229 Winter Village Cottage

LEGO Creator Expert 10229 Winter Village Cottage

Tijdens de donkere en vaak koude winterdagen, is het toch fijn om jezelf in huis op te warmen bij de open haard met een warme kop chocolademelk. De Winter Village Cottage geeft de Minifigures deze mogelijkheid. Het huis is de eyecatcher van het geheel, maar de sneeuwschuiver, houthok en iglo zijn mooie bijkomstigheden. De set bevat daarnaast acht Minifigures. De set is officieel niet meer te koop, maar is nog wel op het internet te vinden.

De LEGO 10229 Winter Village Cottage is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10222 Winter Village Post Office

LEGO Creator Expert 10222 Winter Village Post Office

Traditiewijs sturen mensen elkaar tijdens de feestdagen kaartjes om de beste wensen en fijne feestdagen te wensen. Minifigures zijn niet anders en hierdoor heeft LEGO de Winter Village Post Office set uitgebracht. De set bevat natuurlijk een postkantoor, maar daarnaast ook nog een prieel, een bankje met sneeuw en een auto voor de postbode. De set komt met acht Minifigures en een Light Brick. De set is officieel niet meer te koop, maar nog wel via het internet te vinden.

De LEGO 10222 Winter Village Post Office is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10216 Winter Village Bakery

LEGO Creator Expert 10216 Winter Village Bakery

Als het koud is gaat een lekker warm broodje er wel in. Deze bakkerij voorziet de Minifigures van een warm broodje tijdens de donkere dagen. De set bevat daarnaast een schaatsbaan, een paard en wagen voor het transport van kerstbomen en een kerstboomverkooppunt. De set is inmiddels niet meer te koop via LEGO, maar nog wel op het internet te vinden.

De LEGO 10216 Winter Village Bakery is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.deBol.com


LEGO Creator Expert 10199 Winter Village Toy Shop

LEGO Creator Expert 10199 Winter Village Toy Shop

Dit is de tweede set in het Winter Village thema en tevens de set die LEGO nadien nogmaals heeft uitgegeven. Weliswaar in een nieuwe doos, maar qua bouwwerk verschilt het niet enorm. Ondanks de leeftijd van de set is het op de tweedehandsmarkt nog goed te doen met de prijzen.

De LEGO 10199 Winter Village Fire Toy Shop is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.de


LEGO 10173 Christmas Holiday Train

LEGO 10173 Christmas Holiday Train

Deze Holiday Train is de voorganger van de LEGO Creator Expert 10254 Winter Holiday Train. De set is in feite de eerste set die LEGO uitbracht in het Winter Village thema dat toen nog niet met deze categorie werd aangeduid. De set bevat een locomotief, een aantal wagons en zeven Minifigs. De set is inmiddels niet meer te koop via LEGO, maar nog wel op het internet te vinden.

De LEGO 10273 Christmas Holiday Train is o.a. verkrijgbaar via:

Amazon.de


Laat van je horen!

Heb jij de Winter Village Collection compleet, ben je fan van LEGO kerstsets en vind je dit LEGO kerst koopgids 2021 overzicht handig? Dan horen we graag van je. Welke sets uit dit overzicht heb jij, welke vind jij het leukst en ben jij al begonnen met het opzetten van jouw kerstdorp? We lezen natuurlijk ook graag wanneer je weinig met LEGO kerstsets hebt. Laat jouw mening weten in een reactie.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?