Houd je portemonnee maar in de aanslag, zet het vakantiegeld opzij of sluit desnoods een nieuwe hypotheek af, want vanaf nu zijn er meer dan 100 nieuwe LEGO sets verkrijgbaar. Uiteraard hebben we weer een volledig overzicht van de nieuwe LEGO sets van juni 2021 voor je samengesteld. Zo weet jij precies wat er zoal nieuw is. Ga je voor LEGO Architecture, LEGO Friends, de nieuwe Ninjago sets of wellicht één van de 18+ nieuwigheden? Laat het weten in een reactie. Benieuwd naar de promoties van juni, die vind je in dit LEGO promotie-overzicht.


LEGO 18+ 2HY 2021

LEGO 18+

Speciaal voor de volwassenen zullen er vanaf juni een aantal nieuwe sets te koop zijn. Marvel fans kunnen aan de slag met de Infinity Gauntlet en de Marvel Daily Bugle. Ben je meer van microbouwen en houd je van architectuur en wereldwonderen, dan is de nieuwe Taj Mahal een goede keuze. Zin om te relaxen tijdens het bouwen, dan is de nieuwe LEGO Art World Map een goede kandidaat. Voor wie het huis wil voorzien van wat groen dat altijd groen blijft en geen water nodig heeft, kan vanaf juni de Bird of Paradise set in huis halen.

LEGO Everyone is Awesome

Wie je ook bent, wat je ook voelt en hoe jij jezelf identificeert, vier dat jij geweldig bent met de LEGO Everyone is Awesome set. Het setje is bedacht door Vice President van LEGO, Matthew Ashton en wordt uitgebracht ter ere van Pride month. De set is ook ideaal voor een begin van jouw verzameling monochrome Minifigures.

LEGO Architecture 2HY 2021

LEGO Architecture

Tot op heden was het stilletjes binnen het LEGO Architecture kamp. Wat LEGO nog meer in de planning heeft staan dit jaar is niet bekend. Wel kun je als Architecture fan deze Taj Mahal aan de verzameling toevoegen. Het gebouw wordt met 2022 onderdelen opgebouwd en kost €109,99.

LEGO BrickHeadz 2HY 2021

LEGO BrickHeadz

LEGO BrickHeadz. Je houdt ervan of je vindt ze verschrikkelijk. Mocht je ze verzamelen of zo nu en dan eens kopen vanwege bepaalde figuren, weet dan dat er vanaf juni nieuwe sets te koop zijn. Twee Harry Potter en twee Disney sets en een nieuwe BrickHeadz Pets versie in de vorm van een dalmatiër. Sinds mei zijn ook een aantal Minions BrickHeadz te koop. Die staan onderaan de lijst.

LEGO Disney BrickHeadz

LEGO Harry Potter BrickHeadz

LEGO Minions BrickHeadz

LEGO Pets BrickHeadz

LEGO City 2HY 2021

LEGO City

Voor LEGO City stond een grotere release gepland dan nu het geval is. LEGO heeft een deel van de sets met stunt-subthema uitgesteld tot een later moment dit jaar. Mocht je City fan zijn, dan scheelt dat voorlopig de nodige euro’s. De nieuwe sets die deze zomer verkrijgbaar zijn hebben een Wild Life thema. Hierdoor haal je niet alleen de nodige voertuigen en locaties in huis, maar ook gloednieuwe LEGO dieren zoals olifanten, leeuwen en apen.

LEGO Creator 2HY 2021

LEGO Creator

LEGO Creator 3-in-1 is leuk voor jong en oud en biedt de mogelijkheid om drie verschillende bouwwerken te bouwen met de bijgeleverde instructies. Uiteraard kun je er ook zelf van maken wat je wilt. De nieuwe sets staan in het teken van ridders en kastelen, een reuzenrad en attracties, een aquarium met de mogelijkheid tot het bouwen van een schatkist en schildersezel met doek. Of wat denk je van een krokodil die omgebouwd kan worden tot slang of kikker en een Space Shuttle die ook dienst kan doen als maanlander en Apollo raket. De keuze is aan jou wat je ervan maakt.

LEGO Disney 2HY 2021

LEGO Disney

LEGO Disney sets vind je in alle soorten en maten. Star Wars, Marvel, Frozen en andere sprookjes. Er staan binnen dit thema flink wat nieuwe sets te wachten op enthousiaste fans. Een nieuw subthema binnen Disney is Disney Mickey and Friends. Deze sets zijn 4+ en bevatten grotere onderdelen zodat de kleinste fans een makkelijk start hebben. Voor volwassen Disney fans zullen de sets ook aantrekkelijk zijn, dit vanwege de aanwezig Minifigures. Mickey en Minnie maken uiteraard hun opwachting, maar ook Goofy en voor het eerst een Pluto-figuur.

LEGO DOTS 2HY 2021

LEGO DOTS

LEGO DOTS is populair (volgens de informatie die wij vanuit LEGO te horen krijgen) en dat ze het thema voorzien van nieuwe sets is een logische stap. De nieuwe sets draaien minder om de armbanden en meer op het uitbreiden van de DOTS collectie veel meer creatieve mogelijkheden. De DOTS Creative Designer Box bevat een aantal voorbeelden en diverse onderdelen om mee los te gaan. De Lots of DOTS set doet precies wat het zegt, een verzameling van 1040 DOTS. Naast deze sets zal er ook een Summer Vibes Multi-Pack verschijnen met diverse accessoires zoals een potloodhouder, fotolijst en armband. Ruimteliefhebbers kunnen aan de slag met de Space Pencil Holder en Extra DOTS serie 5 ligt vanaf juni in de winkel.

LEGO DUPLO 2HY 2021

LEGO DUPLO

LEGO DUPLO is ideaal voor de allerkleinsten waarmee ze alvast in aanraking kunnen komen met het LEGO virus. De nieuwe sets bestaan zowel uit licenties als standaard sets en zijn bedoeld om de ruimtelijke inzicht en creatieve vaardigheden van kinderen te prikkelen.

LEGO Friends 2HY 2021

LEGO Friends

Het LEGO Friends thema zal deze zomer flink wat nieuwe sets krijgen met diverse subthema’s. Hierdoor is er voor ieder wat wils en kunnen de avonturen van de vrienden uitgebreid worden. Heartlake City kan uitgebreid worden met een school, een Grand Hotel, pretparkattracties en outdoor-sets. Met 18 nieuwe set is de keuze reuze.

LEGO Harry Potter 2HY 2021

LEGO Harry Potter

De magische wereld van Harry Potter verwelkomt jou met nieuwe LEGO sets. Ga je voor een bouwbare Fawkes om Hedwig gezelschap te houden of begin je aan een nieuwe verzameling Hogwarts sets die je met elkaar kunt combineren? Je kunt ook leren toverschaken of een bouwbare Harry en Hermione in elkaar zetten. Er is ook een nieuwe harry Potter Minifigure Pack voor de verzamelaars van Minifigures. Mocht dit niet genoeg zijn en wil je zowel magie als aanvulling voor het winterdorp in huis willen halen, dan is de Hogsmead Village Visit een goede kandidaat. Optioneel kun je de verzameling uitbreiden met twee Harry Potter BrickHeadz sets.

De meeste Harry Potter sets bevatten speciale goudkleurige Minifigures om het 20-jarige bestaan van LEGO Harry Potter te vieren. Daarnaast zijn er per set een aantal willekeurige tovenaarskaarttegels toegevoegd die je kunt verzamelen.

LEGO Minecraft 2HY 2021

LEGO Marvel

Met vijf normale Infinity Saga sets en de Infinity Gauntlet, kunnen Marvel fans de avonturen van de superhelden in huis halen. De sets zijn voorzien van de nodige Minifigures en voertuigen uit de films. Voor de volwassen LEGO fan die graag het lot van het universum in handen heeft, kan aan de slag met de Infinity Gauntlet. Volgens het laatste nieuws van de Daily Bugle, is er nu ook een bouwbare set van het gebouw verkrijgbaar. De set is deels een speelset en kan daarnaast goed dienen om te displayen.

LEGO Minecraft 2HY 2021

LEGO Minecraft

Wist je dat Minecraft gebaseerd is op de mogelijkheden van LEGO steentjes? De combinatie Minecraft en LEGO lijkt na al die jaren nog steeds een hit te zijn. Want ook deze zomer zijn er nieuwe sets te krijgen binnen dit thema.

LEGO Minions 2HY 2021

LEGO Minions

De Minions: The Rise of Gru film is door de coronapandemie uitgesteld. Drie van de vijf LEGO Minions sets zijn daardoor ook pas een jaar later verkrijgbaar dan het plan was. De sets zijn sinds eind mei te koop, maar verdienen desondanks een plekje in dit overzicht. Je kunt de avonturen van de Minions naspelen met deze sets of de Minions nabouwen in BrickHeadz-vorm.

LEGO Ninjago 2HY 2021

LEGO Ninjago

LEGO Ninjago weet na al die jaren nog steeds goed te scoren bij kinderen en volwassenen. Dit evergreen thema gaat al 10 jaar mee en er lijkt nog geen einde in zicht te zijn. Deze zomer laat Nya zien wat ze met haar krachten kan en zullen de ninja’s Ninjago moeten beschermen tegen een nieuw kwaad. Verwacht een onderwaterspektakel met nieuwe voertuigen, nieuwe Minifigures en nieuwe locaties. Voor wie nostalgische gevoelens heeft naar de oudere LEGO Ninjago sets, kan aan de slag met een aantal LEGO Ninjago Legacy sets. Ninja Go!

LEGO Speed Champions 2HY 2021

LEGO Speed Champions

Zo stil dat het was rond dit thema aan het begin van dit jaar, zo oorverdovend is het gebrul van de motoren van de Speed Champions sets deze zomer. Met zes nieuwe sets met een totaal van 9 auto’s, kun je de collectie deze zomer flink uitbreiden. Uiteraard met het plezier van het plakken van stickers! Ga jij voor een exotische auto, een Amerikaanse klassieker, een dragster of een Japanse drifter?

LEGO VIDIYO 2HY 2021

LEGO VIDIYO

Over de populariteit van dit thema laat LEGO weinig los. Gezien de vele aanbiedingen van de eerste wave van LEGO VIDIYO sets, lijkt het erop dat het niet zo populair is. Wellicht dat het te maken heeft met de beperktheid van de sets en dat het echte bouwen er nauwelijks bij komt kijken. Deze zomer zal daar veranderingen inkomen. Twee LEGO VIDIYO Beatbox-sets maken hun opwachting en de overige sets dienen als podia voor de artiesten. Uiteraard zijn de sets via de app te scannen waardoor je ook digitaal aan de slag kunt.


Laat van je horen!

Met al die nieuwe sets is het vast een opgave om een verlanglijst samen te stellen die ook haalbaar is. Daarom lezen we graag welke sets jij sowieso gaat kopen en welke op jouw verlanglijst komen voor later. Laat ook vooral weten wat je van de sets vindt die verschijnen.

0 0 stem
Vind jij dit artikel waardevol?